Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Foix i les cançons de dones

Pòdcast
10 mesos
0
0

Coneixem la Pascala Respaud i descobrim com parlen allà on llenguadocià i gascó es fonen. Amb Patrici Pojada coneixem la història del Comtat del Foix. Acabem amb les cançons de dones occitanes.

0:00 0:00

Descripció

El tercer capítol de País Invisible ens porta al Comtat de Foix, un territori amb molta història i una identitat molt marcada. Descobrim quin occità parlen allà on el llenguadocià i el gascó es fonen i coneixem les històries que la Pascala Respaud amaga sota els branquillons del seu carretó i que canta amb el grup Revelhet.

Un cop en Zaku ens ha posat al dia de les xarxes socials parlem de la història de Foix amb un dels més grans historiadors del país, en Patrici Pojada que és també catedràtic a la Universitat de Perpinyà, membre del Consell lingüístic del Congrés Permanent de la Llengua Occitana, de l’Institut d’Estudis Aranesos i de la secció d’història de l’Institut d’Estudis Catalans.

I no podem deixar el Comtat de Foix sense recordar la Rosina de Pèira, la gran figura de la cançó occitana que ens va deixar el juny de 2019. L’homenatge li fa l’Alidé Sans amb la cançó que tanca el programa, “la filha a maridar”, un #branle tradicional de la Vall d’Aussau que tot occità coneix gràcies a la Rosina. La tradició occitana és plena de cançons de dones que reflexionen sobre la vida en primera persona i testimonien uns costums que no han canviat gaire. En aquesta ocasió, una dona explica com enyora la vida de soltera quan era jove i rebel.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!