Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Les, pastoralas e Corbilhuèrs

Pòdcast
9 mesos
0
0

Amb en Joanet Carabias a l’estudi i la Manuela Ané al telèfon coneixem Les i com els Corbilhuèrs han recuperat les tradicions ancestrals. Descobrim algunes tradicions occitanes de les festes de Nadal.

0:00 0:00

Descripció

Aquesta setmana visitem Les, al Baix Aran per conèixer les tradicions nadalenques del Pirineu gascó. I és que hem sabut que a la Pastorala Comengesa composada per Miquèu Maffrand, àlies Joan de Nadau, hi van participar Es Corbilhuèrs de Les.

Qui són i què fan Es Corbilhuèrs? Com han recuperat les tradicions ancestrals d’Aran?

Per saber-ho tenim a l’estudi en Joanet Carabias, un jove corbilhuèr i activista de la llengua i la cultura d’Aran, i al telèfon Manuela Ané, escriptora, dramaturga, activista de la llengua i la cultura i una de les pioneres d’Es Corbilhuèrs.

En Zaku, a part de comentar què es cou per les xarxes socials, ens explica algunes tradicions occitanes d’aquestes festes, com ara la Soca de Nadau, origen del nostre tió, i ens parla de la tradició dels 13 postres a més de portar-nos una sorpresa per aquestes festes‼️

A més a més, estrenem la versió inèdita de “Es caulets” interpretada pels OC Brigada Internacional (Gigi de Nissa, Alidé Sans, i més) i descobrim com eren les corrandes improvisades d’aquesta part d’Occitània.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!