Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Casos de Llengua

Amazic: la llengua dels Atles que el Marroc vol incentivar

Audiodiaris
4 mesos
0
1

L’Institut Reial de la Cultura Amaziga ha creat un teclat específic per la seva grafia i treballa en una norma comú pels parlars aïllats.

Descripció

L’Institut Reial de la Cultura Amaziga (IRCAM) treballa per incentivar una llengua anterior a l’àrab, més concretament, la llengua originària del nord d’Àfrica abans de l’islamització i d’origen poc estudiat.

Aquesta és la nostra primera publicació dins els que avui bategem “Casos de Llengua”: una finestra per observar les llengües del món, des del respecte a la diversitat i la comprensió de les dinàmiques que condicionen l’ús social de les llengües. Entenem que en cada cas de reculada, hi podem trobar sempre alguna victòria.

Avui toca una entrevista en profunditat al cas de la llengua amaziga. Coneguda com a Berber i també pels noms dels seus dialectes: tamazight, taixelhit, rifenc, cabilenc... És una llengua materna de molts emigrants a Europa, més i tot que l’àrab.

Parlem amb en Hassan Akioud, professor-investigador de l’IRCAM sobre la seva tasca de difusió de la llengua, els seus molts avenços en la consecució d’un estatus constitucional i acadèmic de l’amazic.

Si t’ha agradat et recomano el Podcast Nexes!

Línia de temps

Crèdits

Entrevistador: Ferriol Macip
Investigació: Ferriol Macip
Redacció: Zep Armentano

Muntatge i postproducció: Zep Armentano
Redacció de còpies: Zep Armentano

Supervisió Lingüística: Ferriol Macip
Ventes: Zep Armentano i David Valls

Amb Imatges de Betevé, IRCAM
Música: Kaj Tiel Plu, Kuribo98
SFX: Freesound (matrixxx, inspectorj)

Gràfics en moviment: Elena Caubet
Amb la presència de: CIEMEN (Som Part), Nationalia.

L’Audiodiari “Casos de Llengua” i els Audiodiaris del País Invisible són un suplement audiovisual del podcast País Invisible, produïts per l’Associació per la Difusió d’Occitània a Catalunya (ADÒC), Jornalet i L’Associació d’Amics de Jornalet. Hi participa: CIEMEN (Som Part).

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!