Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 2

Oda a l'odi

Audiodiaris
5 mesos
0
0

Un sirventés és una cançó d’Odi. Guilhem de Berguedà, senyor feudal del s.XII, arribà als extrems per escampar el seu odi.

0:00 0:00

Descripció

Amb l’inspiració del Sirventés, Francesc Ribera Titot va musicar els sirventesos com una depuració de la mofa, tant explorada en l’art modern de la glosa i la cançó improvisada. Aquest antic trobador però, va perdre el cap escrivint i alimentant el monstre que tenía dins, fins que la ira i els seus instints van portar-lo al crim i al ostracisme.

Considerem la figura de Guillem de Berguedà, els seus versos i les seves víctimes, discutint les seves figures retòriques i la seva fredor, el “true crime” poètic occità.

Línia de temps

Crèdits

Guió: Manèl Zabala
Direcció: Zep Armentano
Veu-en-off: Eric Laquente

Realització: Barcelona Media Hub
Postproducció de so: Zep Armentano
Muntatge i postproducció: Marta Polo Ysalgué
Cap de Tècnics: David Valls Hurtado
Redacció de còpies: Zep Armentano

Supervisió Lingüística: Ferriol Macip
Subtitulació i traducció: Projecte Febus

Música: BuGuMi. Track: Today's diary - [No Copyright Music] Bossanova Music

Gràfics en moviment: Carlos de la Fuente Martín, Elena Caubet

L’#audiodiari “Occitània Explicada a Veu en Off” i els Audiodiaris del País Invisible són suplements audiovisuals del podcast País Invisible amb identitat intelectual independent, produïts per l’Associació per la Difusió d’Occitània a Catalunya (ADÒC) amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jornalet i L’Associació d’Amics de Jornalet.

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!