Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Bausen, l'alternativa popular

Pòdcast
1 any
0
0

A la frontera de Val d’Aran i aïllats del món, els Sarnalhers cooperen per fer front a un macroprojecte immobiliari, reviscolar els cultius ancestrals i guardar la història d’un amor llegendari.

0:00 0:00

Descripció

Dilluns blaus i cel blos! Som a plena pujada de gener, i per pujada, la que hi ha per arribar a Bausen, un dels pobles més singulars de la Val d’Aran. Un paradís rural on la globalització no ha aconseguit arribar. Durant molts anys, ha conservat la seva forma de parlar peculiar, i treballa per retrobar els cultius i cultura ancestrals.

A la seva secció, en Zaku rebobina a través de les múltiples facetes del programa que podrien haver-te passat desapercebudes, i llançem la pregunta: com podem cuidar els activistes de les llengües minoritzades? Tenim com a mínim una solució. Cal descendir un iceberg per arribar-hi.

Us expliquem la història d’amor més famosa i bonica de la Val d’Aran i parlem amb l’Alidé Sans dels Sarnalhers de Bausen, dels horts comunitaris o la tradició de les festes de foc pirinenques del har (haro bausenc) i fem front a un macroprojecte immobiliari.

I acabem, com sempre, amb un tema OC Brigada Internacional, en què l’Alidé i la seva mare, la Lúcia Mas, amb una gran complicitat i amor reinterpreten una cançó que la Lúcia va composar en una nit de cerca de pau interior anys abans que l’Alidé nasqués.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!