Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

Lorda, L’Immaculada Concepció parla l’occità

Pòdcast
1 any
0
1

El gran mite de la cristianitat és Occità i no ho sabies! Aparicions fantasmagòriques, mal d’alçada… Ens arremanguem i recollim un premi pel programa com un calze d’aigua miraculosa.

0:00 0:00

Descripció

Si bé fa anys que no ens confessem, avui que és Nostra Senyora de Lourdes ⛪️ cal professar als quatre vents que Bernadeta Sobirós era occitana i en aparèixer-se-li la Mare de Dèu, va parlar el Gascó. Torneu amb nosaltres a l’Alta Bigòrra per conèixer una versió de la història convenientment oblidada pels estats monolingüístes!

Al País Invisible JA s’ha obrat el miracle, i és que ahir vam recollir el premi a Joves Influencers pel Català i l’Occità de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània! És un dia per la celebració i les remembrances! Brindeu amb nosaltres mentre repassem l’últim directe/sorteig on vam debatre a fons les polítiques per la revitalizació lingüística de l’Occità.

De la Bigòrra també són típiques les polifonies. Pascal Caumont, músic especialitzat, ens anuncia la separació del grup Vox Bigèrri, una crida de les muntanyes que s’apaga, per donar pas a una nova etapa.

Més i més veiem com els projectes en occità es poden veure com a petits però essencials, i que tenen un retorn visible en la identitat i contra el desarrelament. Cal arremangar-se, moure’s per la llengua i fer “bolegar”.

Qui no para de moure’s enguany són OC Brigada, el col·lectiu d’artistes que capitanejats per Carles Belda i Marc Serrats reversionen del cançoner popular Occità. Joan Garriga refà el superèxit de l’any 1999 ‘Tomber la Chemise’, una proposta del grup Zebda que mantenia orgullosament la seva lletra en el Francità (mescla de Francès amb Occità) de Tolosa.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!