Carregant...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Temporada 1

A Bordèu, l’occità POP!

Pòdcast
1 any
0
0

Al final de la Garona trobem una ciutat històrica coneguda pels seus vins. Repassem l’audiovisual en occità i coneixem una popeta lila que porta l’occità a les escoles i a les famílies

0:00 0:00

Descripció

Quan l'últim occità de Bordèu mor, ve un neoparlant per repoblar-lo. Bordèu és el límit actual nord-occidental d'Occitània delimitat amb l'Atlàntic, una ciutat cosmopolita. La part històrica de la ciutat es troba a la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO com “un destacat conjunt urbà i arquitectònic” del segle XVIII, sent la ciutat occitana que té el nombre més alt d'edificis històrics conservats. Cap i casal d’una regió víncola, als entorns de Bordeus s’hi fan vins molt preuats. David Escarpit ens l'ensenya.

En Zaku desferma el debat al voltant dels doblatges en llengues minoritzades i ens recomana les plataformes on poder seguir els nous doblatges en occità.

Que aprenguin els nens i aprenguin els pares! La Lúcia Roulet, Bordalesa, ens explica el seu projecte per ensenyar occità a les aules, emprant de mascota una popeta (lagastina) de color violeta en contes i cançons. La Lagastina és ara també protagonista d’un llibre-CD per fer cantar nens i pares i s’està preparant un espectacle que incorpora la dansa.

I acabem, com sempre, amb un tema OC Brigada Internacional, en què en Rodin Kaufmann ens porta una electrònica en provençal de la cançó Desert d’Amics que va popularitzar en Raimon sobre un poema de Jordi de Sant Jordi que va escriure durant el seu empresonament a Nàpols el 1423.

Línia de temps

Crèdits

Contingut relacionat

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Continua la teva escolta!

Tots els episodis
Amunt!