Loading...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

L’#aranésòc de Betevé ja és al Dipòsit Digital de la UAB. Com accedir a l’Arxiu Occità

Actualitzacions
10 mesos
1
1

L’ADÒC era present en la formalització de l’acord.

Dijous passat, 13 de desembre, es va formalitzar la cessió dels programes “Infòc” i “#aranésòc” de Betevé a l’Arxiu Occità de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Produïts per l’equip de l’ADÒC, aquests informatius culturals en occità es van emetre setmanalment per la cadena barcelonina entre 2002 i 2021.

Ara, una gran part d’aquestes emissions ja està disponible al Dipòsit Digital de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona (DDD UAB). Enllaç al Fons. Amb l’ingesta de 378 informatius en occità configura la col·lecció de vídeo del repositori de la UAB més gran a dia d’avui, i el Fons de vídeo del DDD ja recull 1.111 registres.

Amb l’ingesta de 378 informatius en occità configura la col·lecció de vídeo del repositori de la UAB més gran a dia d’avui.

En l’acte de presentació hi van participar representants destacats de l’acord. Sergi Vicente, el director executiu de Betevé que donava franja al programa fins la seva cancel·lació. Dra. Maite Carrascón, Vicerectora de Recerca de la UAB, Joan Curbet, director de l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB, Dr. Antoni Rosell, director de l’Arxiu Occità, Montserrat Gutiérrez, responsable dels Fons Personals de la Biblioteca d’Humanitats de la UAB. Cyril Gispert, Director del CIRDOC.

El programa “Infòc”, iniciat el 2003 com a part de l’espai Info idiomes i posteriorment conegut com “#aranésòc” fins al juliol de 2021, va ser una destacada font d’informació cultural. Desenvolupat per l’ADÒC amb la col·laboració amb Betevé, les emissions es presentaven en occità referencial i aranès, reflectint la riquesa i diversitat lingüística occitana. “Tret de Bernat Manciet i Ives Roqueta, hem entrevistat tots els grans de la cultura occitana contemporània”, va precisar Manèl Zabala, president de l’ADÒC.

Actualment, l’ADÒC continua el seu compromís amb la promoció de l’occità a Catalunya a través del diari digital Jornalet i el videopodcast País Invisible.

En l’acte també es va formalitzar la cessió d’un fons epistolar de Robèrt Lafont i de Bernat Lesfargues del CIRDÒC-Institut Occità de Cultura iniciant un lligam de cooperació entre la universitat catalana i la mediateca occitana.

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Contingut relacionat

Amunt!