Loading...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

El festival ÒcCultura de Lleida posa el rivet d’or amb un emissió pòdcast en directe

Actualitzacions
5 mesos
1
0

El cicle anual de conferències i concerts ÒcCultura organitzat a L'Institut d'Estudis Ilerdencs a l'entorn del fet identitari occità ha comptat amb el pòdcast País Invisible i la periodista Anna Geli per a un tancament innovador.

En aquesta col·laboració entre dos pòdcasts d’èxit, l’occitanista Ferriol Macip de País Invisible i l’Anna Geli de Sons Occitans de Catalunya Ràdio discutien sobre un got de cassís el tarannà de la Val d’Aran i els seus antecedents històrics.

El 27 d’octubre de 2023 el pòdcast catalano-occità País Invisible s’ha desplaçat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs per oferir als passavolants entreteniment divulgatiu a la fresca en una Lleida vessada d’esdeveniments i cultura. La ravació de l’episodi s’ha fet en directe i amb retransmissió per internet (stream).

“Hem volgut apel·lar el públic nou i local en aquest episodi i parlar del conjunt de la Val d’Aran, amb la que s’identifica habitualment Occitània”, així descrivia el contingut del debat el conductor del programa Zep Armentano, a més a més argumentava que “la relació de la Val d’Aran amb Lleida no és escassa”.

Pel que fa al format, explicava: “És el segon directe de llarga durada que fem al carrer aquesta temporada, i cada cop en sabem més. No volem oblidar el públic presencial ni el d’internet, i aquí és on l’equilibri sol ser més difícil.”

És el segon directe de llarga durada que fem al carrer i cada cop en sabem més.

Zep Armentano
Conductor del programa

En hora de major afluència els presentadors proposaven un bingo interactiu, una activitat celebrada a parts iguals per l’organització i el públic. L’objectiu del bingo era dar a conèixer les dites araneses (els sonats arrepervèris) i altres frases fetes. Els cartronets contenen les segones parts de les dites, que si el públic identifica ha de marcar, permetent la possibilitat d’avançar-se a d’altres cartronets de la mateixa sèrie segons el nivell de coneixements.

Amb el joc es repartiren dues tasses i quatre samarretes de País Invisible. Amb la participació d’Anna Geli també es va filtrar la tornada del grup Sarabat amb el llançament d’un nou senzill ja editat que durà per nom Era Vèrge des Banhs.

Anna Geli és periodista, esquiadora i músic del poble de Salardú qui guanyà la fama per versionar el cançoner aranés a les bandes de Bramatopin i Sarabat. La seva recerca al camp de la musicologia desemboca al seu treball radiofònic

El programa s’acomiadava amb una reflexió contra l’enterrament precoç de la llengua occitana.

Al programa especial del 27 d’octubre, Anna Geli va presentar llistes musicals temàtiques per desenvolupar els leitmotifs d’Aran i del canvi de temps de tardor, les dues llistes van ser punxades durant els recessos del programa

El programa s’acomiadava amb una reflexió contra l’enterrament precoç de la llengua occitana, recalcant l’anhel identitari en aquells casos en què la llengua s’ha perdut i la resistència al lingüicidi que han oposat les generacions que ens han obert camí.

Retalls de premsa

Cròniques:

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Contingut relacionat

Amunt!