Salau i l’importància del CAOC, a nosaltres ens caldria parlar de Vielha i de l’etern retorn"> Salau i l’importància del CAOC, a nosaltres ens caldria parlar de Vielha i de l’etern retorn" />
Loading...
Aquesta pàgina emmagatzema galetes per funcionar, si continua navegant s'entén que accepta el seu ús. Més informació en Declaració de galetes o en Política de privadesa.

Vielha i la ruta de l’etern retorn

Actualitzacions
7 mesos
2
0

Si l'il·lustre Jòsep Loís Sans parla en el seu butlletí Cimalh de Salau i l'importància del CAOC , a nosaltres ens caldria parlar de Vielha i de l'etern retorn

D'alguna manera, sempre és a Vielha. Aquest espai liminal, a salt de muntanya, que ens ha obert a molts els ulls al respecte de la realitat lingüística Aranesa

Ens magnetitza, és el cor batent d'Occitània, el que n'impulsa les artèries i en recull les venes. És un espai de trobada en sí mateix. Aquell lloc que occitans de França i d'Itàlia visiten solitàriament i en silenci airós amb una motxilla i una bandera, un pelegrinatge que emprenen amb el desig d'"un dia normal en la seva llengua".

El pelegrinatge a la Vall d'Aran s'explica pel referent en matèria de polítiques en respecte de la llengua que en fan un bastió estratègic. Per nosaltres és la casella de sortida, un punt de trobada, un inici i una fi. Si els aranesos veiessin la timidesa d'aquells altres occitans...

El pelegrinatge a la Vall d'Aran s'explica pel referent en matèria de polítiques en respecte de la llengua que en fan un bastió estratègic.

Vielha en directe: Aran per sa Lenga

Era corsa d'Aran per sa Lengua és la trobada més important, pel que fa a repercussió simbòlica i la voluntat tenaç de viure en la llengua, a les institucions i al dia a dia.

No veiem, de nou, millor punt de partida que sumar-nos a la celebració. En el dia de l'estrena de la nova maqueta web, hem volgut fer-ne la reemissió. Si us heu perdut la reemissió, també podeu recuperar-la en aquesta gravació del directe

Amics Cartejats

La setmana del 4 de setembre ens toca parlar de trobades internacionals: de l'esmentada de Salau, de la de Montsegur, de l'Aplec de Montgarri que ha pres interès en els nostres guions per la segona temporada... Se us acut algun altre esdeveniment que reculli gent de diverses nacions?

Cada parell de setmanes tindrem uns dies de #bustiaoberta, és a dir, l'escolta activa de totes les xarxes i canals de comunicacions, inclòs el correu electrònic.

No puc subestimar la importància que estan prenent per nosaltres la correspondència, des del nou butlletí com a solució a les disquisicions que m'agrada tenir amb l'audiència, fins als enviaments postals que deriven del fi de la nostra campanya de recaptament i que, no ho dubteu, encara hi estem treballant. Si heu patit alguna mena de problema en el cobrament, podeu contactar-nos aquí i veurem de resoldre'l.

Altres activitats per setembre

Un pensament també, per les trobades específicament catalanes a les quals la participació occitana ha de ser acceptada sense condicions si vol desmarcar-se d'aquella mentalitat de l'imperi: parlem de la Diada de Nacional de Catalunya, en data onze de setembre, en la que farem ressò del projecte per arribar a més públic. Poc abans, més concretament el cap de setmana del 9 i el 10 de Setembre, el mateix CAÒC dinamitza un parell de xerrades sobre l'estat de l'Occità a La Setmana del Llibre . Farem el possible per passar-hi.

Zep Armentano.

No oblidis subscriure't al nostre butlletí!
Amplia amb les nostres xarxes

Contingut relacionat

Amunt!